Data i godzina
29.08.2018
18:00 - 21:00
Lokalizacja
Pracownia Cztery Razy Trzy
Kategorie
Słoiki i butelki w ruch!
Tym razem zapraszamy na bardzo tradycyjne (no może nie do końca ;)) warsztaty przetwórcze. Coś przecież z tym urodzajem trzeba zrobić, co nie? 😉
Podczas warsztatów:
Zakisimy ogórki
Zamarynujemy gruszki w ostrej zalewie
Zakisimy kapustę
Nastawimy ocet jabłkowy
Porozmawiamy między innymi o tym…
jak dobierać przyprawy do naszych przetworów
do jakich zasad BHP kiszonkowego należy się stosować bezwzględnie
jak zrobić aromatyczny ocet i jak go podkręcić w czasie fermentacji
i wiele więcej!
Zapraszamy do naszej klimatycznej pracowni Cztery Razy Trzy przy ul. Litewskiej 12.
Data: 29.08.2018
Godziny: 18-21
Cena: 145 zł/osoba*
*Przy wpłacie pełnej kwoty do 10 sierpnia 2018 roku obowiązuje cena 130 zł.
Warunkiem udziału w warsztacie jest zgłoszenie mailowe (meadladykm@gmail.com) i wpłata zadatku (w wysokości 50% wartości warsztatu).*
Zgłoszenie można wycofać do 72 godz. przed warsztatem – w innym przypadku zadatek przepada.
Jeśli wydarzenie nie odbędzie się z naszej winy, wpłatę bezzwłocznie przelewamy z powrotem na konto.
Prowadzące: Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska – botaniczka i etnografka, zielarki i znawczynie dzikiej kuchni i wszelkich metod fermentacji. Autorki książki Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin.