Data i godzina
15.01.2017
11:00 - 13:30
Lokalizacja
Pracownia Manualna
Kategorie
Na specjalne życzenie uczestników poprzednich warszatów tym razem eksperymentujemy z kulturami startowymi.
Na najbliższych warsztatach dowiemy się m.in.
O matce wszystkich matek 😉 Czym jest Mycoderma aceti, jak się nią dobrze zajmować i jak zrobić ocet ryżowy z jej pomocą.
O ziarnach kefirowych. Nastawimy nietypowe kefiry, pokażemy, jak zrobić labneh z płatkami róż i upieczemy chleb kefirowy.
O ziarnach kefiru wodnego. Nastawimy kefir ziołowy i opowiemy, jak zrobić gazowaną lemoniadę.
O kombuczy. Nastawimy kombuczę rumiankową i ziołową. Pokażemy też, jak zrobić kombuczowe musztardę i keczup.
O tempehu. Nie tylko nastawimy tempeh, ale też opowiemy co nieco o fermentacji za pomocą pleśni.
To jak? Będziecie z nami? 😉
Gdzie?
Pracownia Manualna, ul. Górna 18, Józefów (dojazd z Warszawy SKM 1, stacja Józefów)
Kiedy?
15.01.2017 (niedziela), godz. 11
Koszt
100 zł/osoba (przy zapisie obowiązuje wpłata zaliczki w wysokości 50 zł; zaliczka jest bezzwrotna – jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją Wam z powrotem na konto).
Czas trwania
2-3 godz.
Zgłoszenia
meadladykm@gmail.com