Fermenty

Mapa niedostępna

Data i godzina
03.12.2016
11:00 - 15:00

Lokalizacja
Pracownia Manualna

Kategorie


Zima to świetny czas, żeby korzystać z mocy przetworów probiotycznych. Są nie tylko zdrowe, świetnie wpływają na naszą odporność, ale też supersmaczne.

Dlatego zapraszamy was do odkrycia tajników laktofermentacji.

W trakcie warsztatów nauczycie się między innymi, jak zrobić probiotyczny ostry i bardzo jesienny sos. Dowiecie się, jak dodać charakteru zwykłej kiszonej kapuście za sprawą sezonowych surowców i przede wszystkim, jak zrobić ją najlepiej oraz co nietypowego z niej wyczarować.
A skoro o kapuście mowa – przygotujemy też kimchi z dzikim sezonowym akcentem. Będzie sporo teorii i nowych wiadomości, masa smaków i aromatów oraz mnóstwo dobrej zabawy i jedzenia. Zabierzecie też do domu to, co przygotujecie w trakcie warsztatów.

Menu:

kimchi z chili i dziką różą
fermentowany sos gruszkowo-sosnowy
kwas buraczany z korzeniami
kiszona kapusta z jarzębiną
makaroniki z kiszonej kapusty
ostry sos śliwkowy z czuszką

Cena: 100 zł/osoba

PS Prosimy o zabranie 6 średniej wielkości lub małych (nie mini!) słoików.

Liczba miejsc jest ograniczona. Na warsztaty obowiązują zapisy. Prosimy o maila ze zgłoszeniem na adres: meadladykm@gmail.com
Będziemy wdzięczne za zostawienie nam do siebie kontaktu telefonicznego.
Przy zapisie na warsztat obowiązuje bezzwrotna zaliczka w wysokości 50 zł. Jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją z powrotem na konto niedoszłego warsztatowicza.