Data i godzina
12.12.2018
18:00 - 20:30
Lokalizacja
Pracownia Cztery Razy Trzy
Kategorie
Zina to czas w którym często dopadają cię infekcje? Wcale nie musi tak być!
Na warsztatach antyprzeziębieniowych zadbamy zarówno o profilaktykę, jak i zajmiemy się tym, co robić, gdy już boli gardło, łamie w kościach, a z nosa kapie .A wszystko to z mocą roślin i grzybów.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć:
Jakie produkty wzmacniają twój układ immunologiczny.
Co to jest betaglukan, jak działa i gdzie go znaleźć.
Co wspólnego z odpornością mają produkty fermentowane.
Dlaczego warto mieć w swojej apteczce trochę octu i kawałek chrzanu.
Które zimowe dary natury są naszymi sprzymierzeńcami w walce z przeziębieniem.
Te warsztaty są dla ciebie!
Podczas warsztatów nauczymy się:
jak zrobić proodpornościową kiszonkę
jak przygotować specyfik wyciągający z każdego przeziębienia
jak ulepić zdrowe… czekoladki
jak przygotować rozgrzewającą kąpiel do stóp
jak nastawić trunek, który zastopuje nam katar
Wszystkie specyfiki zabierzecie z sobą do domu.
Koszt warsztatów to 155 zł od osoby – przy zapisie obowiązuje wpłata zadatku w wysokości 50%*.
Przy wpłacie całej kwoty do 30.11 obowiązuje zniżka do 135 zł.
Zapisy wyłącznie mailowe na meadladykm@gmail.com (prosimy o niepisanie na messengera)
Liczba miejsc ograniczona.
*Zadatek nie przechodzi na inne wydarzenia. Jeśli warsztat nie odbędzie się z naszej winy, wpłatę bezzwłocznie przelewamy z powrotem na konto.
Prowadzące: Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska – botaniczka i etnografka, zielarki i znawczynie dzikiej kuchni i wszelkich metod fermentacji. Autorki książki Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin.
Zapraszamy!