Fermentacje meksykańskie

Mapa niedostępna

Data i godzina
20.02.2019
18:00 - 20:30

Lokalizacja
Pracownia Cztery Razy Trzy

Kategorie


Jeżeli znudziły się już wam klasyczne kiszonki, uwielbiacie słoneczne ananasy, ostre papryczki, aromatyczne kakao, a w dodatku chcielibyście zadbać o swoje zdrowie i odporność, to warsztaty dla was!

W czasie warsztatów:

Powiemy wam, co to jest i jak zrobić tepache

Zapakujemy w słoiki escabeche i crutido

Pokażemy, jak ciekawie zakisić papryczki jalapeno

Zrobimy ognistą probiotyczną salsę

Nadamy żywym, domowym octom posmak meksyku.

Skosztujemy tortilli na fermentowanym cieście i horchaty

Będzie zdrowo, będzie ciekawie, będzie kolorowo! Jak zwykle czeka was duża dawka praktyki, sporo ciekawych informacji i nieco szaleństwa;)
Na przekór zimie i szarudze!

Cena: 165 zł/osoba*
Warunkiem udziału w warsztacie jest zgłoszenie mailowe (meadladykm@gmail.com) i wpłata zadatku (w wysokości 50% wartości warsztatu).*
Zgłoszenie można wycofać do 72 godz. przed warsztatem – w innym przypadku zadatek przepada.
Jeśli wydarzenie nie odbędzie się z naszej winy, wpłatę bezzwłocznie przelewamy z powrotem na konto.