Sosy, keczupy, musztardy (fermentacyjny kwiecień)

Mapa niedostępna

Data i godzina
28.04.2018
11:00 - 14:00

Lokalizacja
Pracownia Cztery Razy Trzy

Kategorie


Czy kiedykolwiek zrobiliście sami domowy keczup albo musztardę? A może szukacie idealnego przepisu na salsę – na słodko, na ostro, w wersji fermentowanej?

Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania brzmią tak lub po prostu chcielibyście się zanurzyć w odmętach kulinarnych odkryć, te warsztaty są dla was!

W programie:

porywające smakiem salsy
ostre musztardy w kilku wersjach
pikantny fermentowany sos rodem z Afryki
keczup kombuczowy
keczup z dodatkiem dzikich przypraw
sos sosnowy

I może jeszcze coś;)

W czasie warsztatów otrzymacie nie tylko przepisy na świetne dodatki do potraw, ale także…

uzyskacie wiedzę z zakresu fermentacji
zabierzecie ze sobą starter na domowy ocet i kombuczę oraz wszystkie słoiczki z pysznościami (a trochę tego będzie).

Serdecznie zapraszamy!

Warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie mailowe (meadladykm@gmail.com) i wpłata całej kwoty (120 zł).